Epke Zonderland
NOS Sport

Verdienstelijke rentree voor tevreden Zonderland

Epke Zonderland heeft in Waddinxveen zijn rentree gemaakt. De Fries, die door een operatie aan de bijholtes en ziekte vijf maanden niet in actie kwam, turnde niet onverdienstelijk op zijn specialiteiten rek (14,550) en brug (15,050).

"Ik voel me weer wat beter", verklaarde Zonderland, die ook nog op voltige uitkwam. "En ik hoop over twee weken weer helemaal fit te zijn", verwees hij naar het naderende olympisch kwalificatietoernooi in Rio de Janeiro.

Hoofdnummer

De olympisch kampioen op rek deed niet mee aan het hoofdnummer in Waddinxveen, de interland Nederland-Frankrijk. Die werd door Oranje gewonnen met 342,15 tegen 340,55.

Individueel zette Casimir Schmidt met 85,800 de beste score neer, op de voet gevolgd door Frank Rijken: 85,650.

Hoe staat het met Epke Zonderland?

Bij de thuisploeg ontbrak behalve Zonderland ook Bart Deurloo en Anthony van Assche. Van Deurloo was al bekend dat hij niet zou deelnemen. Anthony van Assche stootte tijdens het inturnen zijn arm en liet zich vervangen door Glenn Smink.

Frankrijk is naast Nederland een van de landen die straks in Rio tijdens het testevent een plaats op de Olympische Spelen probeert te bemachtigen. De beste vier van de acht krijgen een startbewijs.

Ondanks alle blessures hoopt turnploeg op Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl