NOS Voetbal

Daley Blind aanvoerder Oranje: een hele eer

Oranje traint op Wembley, Daley Blind aanvoerder

Daley Blind is dinsdagavond de aanvoerder van Oranje in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland. De verdediger nam vrijdag tijdens het verloren duel met Frankrijk (3-2) al de band over van Wesley Sneijder, die geblesseerd uitviel en er op Wembley niet bij zal zijn.

"Heel speciaal dit. Ik vind het een grote eer om de band te mogen dragen", reageert de 26-jarige Blind op zijn nieuwe rol.

Familietraditie

Daley is niet de eerste in de familie Blind die de aanvoerdersband draagt op Wembley. Vader Danny, nu bondscoach, was twintig jaar geleden de leider van het Nederlands elftal tijdens het EK van 1996.

"Ik zag al een foto van die wedstrijd hangen hier in de hal. Ik heb mijn hand maar voor de uitslag gehouden", grapt Blind senior. Oranje verloor die wedstrijd met 4-1 van de Engelsen.

4-3-3 of 5-3-2

Blind wil over het systeem en de basisopstelling tegen Engeland niets kwijt. "Normaal gesproken is dat geen probleem, maar nu weten de spelers nog niet eens wie er speelt. En wat de formatie betreft: dat wordt 4-3-3 of 5-3-2", zegt Blind op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

De kans is groot dat behalve aanvoerder Daley Blind in elk geval Riechedly Bazoer en Klaas Jan Huntelaar zullen starten tegen Engeland.

Engeland outsider op EK

Het hernieuwde Engeland wordt getipt als belangrijke outsider voor de titel komende zomer op het EK in Frankrijk. Van de laatste achttien wedstrijden verloor de ploeg van bondscoach Roy Hodgson er slechts eentje. De afgelopen negen thuisduels werden zonder uitzondering in winst omgezet. Bovendien kreeg Engeland daarin slechts één doelpunt tegen.

"We zullen ons moeten wapenen tegen een goede ploeg, die waarschijnlijk goed in zijn vel zit na een fantastisch resultaat tegen Duitsland", zo refereert de bondscoach aan de 3-2 overwinning van Engeland afgelopen zaterdag.

  • ANP
    Klaas Jan Huntelaar staat tegen Engeland waarschijnlijk in de basis
  • ANP
    Marco van Ginkel werd ingevlogen als vervanger van de geblesseerde Wesley Sneijder

Negatief record

Blind verloor vier van zijn eerste zes wedstrijden als bondscoach van Oranje. Bij een vijfde nederlaag gaat de voormalig verdediger de boeken in als één van de slechtst startende trainers in de geschiedenis van Oranje. Begin jaren 50 verloor ook Jaap van der Leck vijf van zijn eerste zeven duels met het Nederlands elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl