Eric Dier viert zijn winnende treffer

Engelse jonkies kloppen Duitsland op z'n Duits

Engeland heeft verrassend het oefenduel met Duitsland gewonnen. Mede dankzij een prachtige treffer van Jamie Vardy werd het in Berlijn 3-2 voor de ploeg van bondscoach Roy Hodgson.

De ervaren Duitse ploeg was voor rust de betere van het jonge Engeland, dat maar weinig gevestigde namen herbergt. Een goal van Mario Gomez werd nog (onterecht) afgekeurd; het doelpunt van Toni Kroos telde wel. Zijn schot leek houdbaar, maar doelman Jack Butland was net daarvoor geblesseerd geraakt en werd na de goal vervangen.

Met een mooie kopbal dacht Gomez het duel na rust te beslissen. Harry Kane bracht echter de spanning terug middels een knappe schuiver. Vervolgens maakte invaller Jamie Vardy met een heerlijke hakbal achter het standbeen langs er er 2-2 van. Voor de revelatie van Leicester City was het zijn eerste goal in vijf interlands.

Extra tijd

Engeland voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de winst. Dele Alli schoot voor open doel nog hoog over, maar in de extra tijd sloeg Eric Dier toe.

• AFP
    Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden
  • AFP
    Een duel tussen Adam Lallana en Toni Kroos
  • AFP
    Duitsland viert de openingstreffer van Toni Kroos (links)
  • AFP
    Danny Welbeck ontwijkt een tackle van Antonio Ruediger
  • AFP
    Jamie Vardy viert zijn gelijkmaker samen met Nathaniel Clyne

Andere oefenduels

Bij de wedstrijd Rusland-Litouwen (3-0) zorgde keeper Guilherme voor een primeur. De dertigjarige doelman van Lokomotiv Moskou, geboren in Brazilië, was de eerste speler die buiten Rusland werd geboren en zijn debuut maakte voor het nationale team. Omdat Guilherme de nul hield mocht hij meteen zijn eerste 'clean sheet' bijschrijven.

Ajax-spits Arek Milik startte in de confrontatie van Polen tegen Finland in de basis. Polen won eenvoudig met 5-0, maar zelf kwam hij niet tot scoren. De Ajacied werd in de rust vervangen door Bayern-aanvaller Robert Lewandowski, die ook het doel niet wist te vinden.