NOS Nieuws

Bewegende beelden terreurverdachte met hoedje vrijgegeven

Videobeelden verdachten Zaventem

De Belgische politie heeft bewegende beelden vrijgegeven van de man met het hoedje die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op vliegveld Zaventem.

De man loopt naast de twee mannen die zichzelf opbliezen op de Brusselse luchthaven. De linker is Najim Laachraoui, de middelste man Ibrahim El Bakraoui. De identiteit van de man met het zwarte hoedje is niet bekend. Hij is nog voortvluchtig.

De man met het hoedje zou de zwaarste explosieven bij zich hebben gehad. Hij sloeg op de vlucht en liet de explosieven achter.

Journalist

Eerder werden al stilstaande beelden uit de video van de bewakingscamera verspreid. De politie hoopt dat de hele video meer tips oplevert.

Belgische media opperden de afgelopen dagen dat de verdachte met het hoedje de Brusselse journalist Fayçal Cheffou is, die donderdag werd aangehouden voor terrorisme.

Volgens de politie is de man nog niet geïdentificeerd. "De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016", staat in een mededeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl