Peter Sagan wint Gent-Wevelgem
NOS Wielrennen

In Wevelgem is het eindelijk raak voor Sagan

Peter Sagan heeft de 78ste editie van Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De Slowaak van Tinkoff boekte (na zeven tweede plaatsen, waarvan vijf dit jaar) eindelijk de eerste overwinning in zijn regenboogtrui.

In de laatste kilometer was hij veruit de snelste in een kat-en-muis-spel met Fabian Cancellara, Lotto-renner Sep Vanmarcke en Vjatsjeslav Koeznetsov.

Lieuwe Westra liet zich in het begin van de koers zien door mee te gaan bij de eerste grote vluchtpoging. De vijf pakten meer dan elf minuten, maar werden ruim voor de finale alweer ingerekend.

Meerdere vluchtpogingen volgden en het peloton werd (mede door waaiervorming) in twee stukken gespleten. Maar pas op de tweede beklimming van de Kemmelberg, op zo'n 35 kilometer van de streep, kwam de koers echt tot leven.

Waaierrijden met duwende Boonen

Cancellara gooide de knuppel in het hoenderhok. De Zwitser kreeg de Belg Vanmarcke en Sagan met zich mee en samen slokten ze vluchter Koeznetsov op. De Rus klampte knap aan bij de drie.

Niki Terpstra had de slag net gemist en liet zich gelden in de achtervolging. De vier koplopers sloegen echter gauw een gaatje van een halve minuut en dat werd niet meer kleiner.

Terpstra: weer achtervolgen en weer weinig hulp

In de kopgroep werd goed samengewerkt en zelfs Cancellara waagde geen vlucht meer. De sprint was vervolgens een eenvoudig klusje voor Sagan. De Slowaak ging op z'n gemak Koeznetsov voorbij en was ruim voor de meet al zeker van de winst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl