NOS Wielrennen

Blaak de beste vrouw in Gent-Wevelgem

Blaak wint vrouwenwedstrijd Gent-Wevelgem

Chantal Blaak heeft de vijfde editie van Gent-Wevelgem voor dames gewonnen. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte in de slotfase uit een kopgroep van zestien en reed solo naar de finish.

Al na 40 kilometer brak het peloton in tweeën, waarna een groep van 28 rensters zich afscheidde en zijn voorsprong gestaag uitbreidde. Blaak wist zich in de groep gesteund door vier ploeggenotes, ging op tien kilometer van de finish op de pedalen staan en reed onbedreigd naar de overwinning.

De 26-jarige Blaak won eerder dit seizoen ook al de Ronde van Drenthe en loste met haar tweede WorldTour-zege Elizabeth Armitstead, die ook twee keer won, af als leidster in de stand.

Blaak: gewonnen door sterk collectief

"Het was een heel zware koers en het peloton brak steeds", vertelt Blaak over het verloop van de wedstrijd. "Maar we waren er elke keer met het hele team bij. Dat geeft zoveel vertrouwen."

Dat Blaak al op vijftien kilometer van de meet probeerde weg te komen, zorgde voor twijfels. "Dat is niet handig, dacht ik. Het gat werd echter alleen maar groter en groter. Misschien kan ik hier dan wel winnen, schoot er door mijn hoofd."

Volgende week staat de Ronde van Vlaanderen op het programma en dat is er eentje die Blaak ook wel wil winnen. "De mooiste klassieker die er is, die staat op mijn verlanglijstje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl