Compositietekening van de tweede metroverdachte
NOS Nieuws

'Tweede dader bij metro-aanslag Brussel'

De Belgische tv-zender RTBF meldt dat er bij de metro-aanslag van dinsdag in Brussel mogelijk twee daders betrokken waren. Op beelden van beveiligingscamera's is een man te zien die een grote tas bij zich draagt. Wie hij is en of hij nog leeft, is niet bekend, schrijft de Franstalige zender op zijn website. Rechercheurs proberen dat te achterhalen.

Het Belgisch OM wil niet op het bericht reageren. Later vandaag verschijnt een persbericht over de stand van het onderzoek naar de aanslagen in Brussel. Tot dusver was er wat betreft de aanslag op metrostation Maalbeek steeds sprake van één verdachte: Khalid El Bakraoui, de broer van de terrorist die zichzelf opblies op het vliegveld Zaventem.

Bij de aanslag op Zaventem waren nog twee mannen betrokken. Een van hen was Najim Laachraoui, een Syriëganger die ook een rol speelde bij de aanslagen in november in Parijs. Hij is bij de aanslag van dinsdag omgekomen. Hij is geïdentificeerd aan de hand van zijn dna.

De derde verdachte van de aanslag op het vliegveld is nog niet geïdentificeerd. Hij heeft zich niet opgeblazen. De zender RTBF sluit niet uit dat dit dezelfde persoon is die mogelijk bij de aanslag op Maalbeek betrokken is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl