Politieonderzoek na de aanslagen in Parijs
NOS Nieuws

Identiteit terreurverdachte Parijs vastgesteld

Een van de nog voortvluchtige terreurverdachten van de aanslagen in Parijs is een man van 24 jaar die twee jaar geleden naar Syrië was afgereisd. Bekend was dat hij in september met een valse Belgische identiteitskaart aan de Oostenrijks-Hongaarse grens was gecontroleerd.

Nu blijkt dat hij Najim Laachraoui heet. De politie heeft zijn identiteit vastgesteld onder meer aan de hand van dna-onderzoek. Zijn nationaliteit is niet bekendgemaakt. Er wordt een opsporingsbericht verspreid.

De terreurverdachte die tot nog toe gezocht werd onder de valse naam Soufiane Kayal, geïdentificeerd als Najim Laachroui

Met zijn valse pas had Laachraoui onder meer een woning gehuurd in de Belgische gemeente Auvelais. Ook in een andere woning die door de terroristen werd gebruikt, in Schaarbeek, is dna van Laachraoui aangetroffen. De politie vond er ook resten van explosieven en sporen van Salah Abdeslam.

Vorige week werd al een andere terreurverdachte geïdentificeerd. Dat was de 35-jarige Algerijn Mohamed Belkaid, die dinsdag in een huis in Vorst door de politie werd gedood. Ook hij had een valse identiteitskaart.

Belkaid was vermoedelijk in het gezelschap van Salah Abdeslam die toen nog wist te ontkomen. Vrijdag werd hij, na een tip, opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl