Een Ritz-Carlton Hotel, onderdeel van Marriott
NOS Nieuws

Megafusie hotelketens van de baan

De fusie tussen de hotelketens Marriott en Starwood staat op losse schroeven. Samen zouden ze de grootste hotelketen ter wereld worden, maar Starwood wil liever worden overgenomen door het Chinese verzekeringsbedrijf Anbang.

Marriott bood in november 12,2 miljard dollar voor Starwood, Anbang biedt nu meer dan 14 miljard.

Starwood bezit 11 hotelmerken waaronder Sheraton, Le Méridien, Design Hotels en Westin. Nederlandse hotels van Starwood zijn onder meer het net geopende W Hotel in Amsterdam, Hotel Des Indes in Den Haag en het Kruisherenhotel in Maastricht.

Nieuw bod?

Marriott zegt in een reactie dat hun deal beter voor Starwood is en denkt na over vervolgstappen. Het bedrijf heeft tot 28 maart om een nieuw bod te doen. Als Starwood uiteindelijk met de Chinezen in zee gaat, moet het bedrijf 400 miljoen dollar aan Marriott betalen wegens het afbreken van de deal.

Reaal

Anbang is in Nederland geen onbekende. Het Chinese bedrijf nam vorig jaar verzekeraar Vivat over, het vroegere Reaal.

Marriott is het bedrijf achter negentien hotelmerken, waaronder Ritz-Carlton, Renaissance Hotels, Courtyard, Gaylord Hotels en natuurlijk Marriott Hotels. In Nederland is Marriott eigenaar van onder meer het Renaissance Hotel in Amsterdam, het Courtyard Hotel bij de Amsterdam Arena en Worldhotel Bel Air in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl