Een Ritz-Carlton Hotel, onderdeel van Marriott
NOS Nieuws

Marriott en Starwood worden grootste hotelketen ter wereld

De hotelketens Marriott International en Starwood Hotels & Resorts gaan fuseren. Marriot neemt Starwood over en betaalt daarvoor ruim 11,3 miljard euro in aandelen en cash.

Samen worden de twee de grootste hotelketen ter wereld met meer dan 1,1 miljoen kamers in ruim 5500 hotels. InterContinental Hotels Group, nu nog de grootste, wordt nummer twee met 710.000 kamers. Op drie volgt dan Hilton Worldwide met 708.000 kamers.

Luxe en lifestyle

Marriott en Starwood zeggen dat hun ketens elkaar goed aanvullen, met de luxe- en congreshotels van Marriott en de lifestyle-merken van Starwood. Door samen te gaan verwachten ze ook zo'n 186 miljoen euro op jaarbasis te besparen. De ketens hebben samen zo'n 2,5 miljard euro omzet per jaar.

Marriott is het bedrijf achter 19 hotelmerken, waaronder Ritz-Carlton, Renaissance Hotels, Courtyard, Gaylord Hotels en natuurlijk Marriott Hotels. In Nederland is Marriott eigenaar van onder meer het Renaissance Hotel in Amsterdam, het Courtyard Hotel bij de Amsterdam Arena en Worldhotel Bel Air in Den Haag.

Starwood bezit 11 hotelmerken waaronder Sheraton, Le Méridien, Design Hotels en Westin. Nederlandse hotels van Starwood zijn onder meer het net geopende W Hotel in Amsterdam, Hotel Des Indes in Den Haag en het Kruisherenhotel in Maastricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl