Eigenaar Wang Hui arriveert voor overleg bij het stadion van ADO Den Haag
NOS Nieuws

Wang Hui gaat eindelijk geld overmaken naar ADO

De Chinese eigenaar van ADO Den Haag heeft tijdens zijn bezoek aan de voetbalclub vorige week beloofd geld te zullen storten. Volgens Omroep West schrijft de Haagse wethouder Tom de Bruijn dat in een brief aan de gemeenteraad. Wang Hui heeft geen termijn gegeven waarop hij het geld gaat storten.

Wang Hui heeft toegezegd 3,7 miljoen euro in de club te investeren, maar ADO Den Haag zegt daar nog geen cent van te hebben gezien. Hierdoor dreigt de club in financiële problemen te komen. Wethouder de Bruijn schrijft nu: "De heer Wang heeft aangegeven alles in het werk te stellen de toegezegde storting alsnog te voldoen maar kon hierbij niet aangeven op welke termijn dit mogelijk is."

Commissievergadering

Donderdag is er een besloten commissievergadering in Den Haag waarin de raadsleden worden bijgepraat over de situatie bij ADO. Afgelopen week werd al duidelijk dat er tijdens het bezoek van Wang Hui afgesproken is dat er een nieuw directielid bij komt.

De Chinees Li Zheng is door de eigenaar naar voren geschoven om de gang van zaken in de gaten te houden. Pas als er een beleidsplan is waarin staat wat de clubleiding wil doen om ADO financieel gezond te houden, wil Wang Hui investeren in de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl