ADO Den Haag, hier na de zege op Excelsior, heeft weer iets te vieren. De club zegt een oplossing te hebben voor het dreigende liquiditeitstekort
NOS Voetbal

ADO Den Haag: dreigend liquiditeitsprobleem opgelost

ADO Den Haag gaat de KNVB verzoeken weer in de veilige categorie II van het licentiesysteem geplaatst te worden. De Haagse club liet vrijdag weten een oplossing gevonden te hebben voor een dreigend liquiditeitstekort.

ADO was in de problemen gekomen, omdat afgesproken betalingen van ruim 3 miljoen euro in totaal door de Chinese eigenaar Wang Hui uitbleven.

Hoe ADO Den Haag de financiële problemen precies heeft opgelost, wil de club niet zeggen. "Ons doel was dat we het seizoen zonder problemen zouden kunnen afmaken. Dat we een sluitende begroting kunnen aanbieden", zegt de woordvoerder. "Dat is ons gelukt."

Deadline 4 maart

De eredivisieclub moest van de KNVB uiterlijk 4 maart aangeven hoe het dreigende liquiditeitstekort opgelost zou worden. Met de gevonden oplossing voldoet de club aan de gestelde voorwaarden. "ADO Den Haag verwacht derhalve op korte termijn ook van de licentiecommissie van de KNVB te vernemen, dat de vangnetbepaling is opgeheven en dat ADO Den Haag weer in categorie II wordt ingedeeld", meldt de club op de website.

ADO Den Haag was eind januari tijdelijk in categorie I beland. Daarin zitten ploegen die in een zorgelijke financiële situatie verkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl