Tot halverwege de nacht deed de politie invallen
NOS Nieuws

Anti-terreuractie in Belgische Vorst vannacht beëindigd

De grote anti-terreuractie in de Brusselse deelgemeente Vorst is vannacht beëindigd, melden Belgische media. Het federaal parket geeft vanochtend om 10.30 uur een persconferentie.

Tot die tijd worden er geen mededelingen gedaan, volgens het parket in het belang van het onderzoek. Tot halverwege de nacht werden er invallen gedaan in huizen.

Vannacht heeft de politie de buurt weer vrijgegeven. "Misschien volgt er later nog meer sporenonderzoek, maar je ziet dat de actie is afgelopen", aldus correspondent Joris van Poppel.

Kalasjnikov

De actie begon gistermiddag. Anti-terreureenheden vielen een appartement in Vorst binnen en werden direct onder vuur genomen. Vier agenten raakten gewond. Ze hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Bij de inval is één verdachte doodgeschoten. Hij was volgens het parket gewapend met een kalasjnikov. In de uren daarna maakte de politie jacht op andere verdachten.

De actie werd gehouden in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, in november. De hoofdverdachte, Salah Abdeslam, was in elk geval niet het doelwit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl