Schutters op de daken in Vorst
NOS Nieuws

Verdachte gedood bij anti-terreuractie Brussel

Zwaarbewapende anti-terreureenheden zijn in Vorst bij Brussel na een urenlange belegering een appartement binnengedrongen. Daar werd een verdachte dood gevonden. Twee verdachten zouden nog op de vlucht zijn. De politie-actie is nog steeds gaande.

In Vorst is al uren een grote politiemacht op de been die op zoek is naar verdachten van de aanslagen van 13 november in Parijs. Ook Franse agenten doen aan de operatie mee. In de middag wilde de politie in de Driesstraat een huiszoeking doen. Meteen werden agenten vanuit de woning dwars door de deur onder vuur genomen, mogelijk met kalasjnikovs.

Een of twee verdachten sloegen op de vlucht. Verslaggevers en ooggetuigen melden dat er ook daarna diverse keren is geschoten. Zeker vier agenten zijn bij de poging tot huiszoeking en de actie daarna gewond geraakt. De dode verdachte werd in de woning in de Driesstraat gevonden, heeft een woordvoerder van het federaal parket tegen Belgische media gezegd.

De buurt in Vorst is nog steeds afgesloten maar een deel van de bewoners mocht weer naar huis. Ook kinderen die op school zaten en crèches moesten in eerste instantie binnen blijven, maar mochten na een paar uur met hun ouders mee.

Het is onduidelijk naar wie de anti-terreureenheden op zoek zijn. Volgens Franse bronnen gaat het niet om Salah Abdeslam, de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs. Het Belgisch federaal parket zegt dat het niet Abdeslam is, die is gevonden.

De Belgische premier Charles Michel geeft vanavond nog een persconferentie over de situatie in Vorst, samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Op dit moment zouden de drie bijeen zitten om de situatie te bespreken.

Beelden van de inval in Brussel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl