Nol Hendriks
NOS VoetbalAangepast

Hendriks: het ziet er slecht uit voor Fortuna

Volgens geldschieter Nol Hendriks ziet het er slecht uit voor het noodlijdende Fortuna Sittard. Hendriks is bereid de Limburgse club een lening te verschaffen, mits hij de zekerheid krijgt dat hij zijn geld terugkrijgt.

"Ik ben net gebeld door Fortuna met de stand van zaken. Zij zeggen dat het heel moeilijk wordt. Ze gaan nog een laatste poging doen om iemand te zoeken die garant wil staan, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken", zegt hij in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. "En dan gaat morgenochtend om tien uur de stekker eruit."

Hendriks had bij de club twee personen voorgedragen om garant te staan voor zijn lening. Het gaat om mensen met een verleden bij Fortuna en die vermogend zijn. Maar zij lijken dus niet toe te happen.

De suikeroom baalt. "Ik had ze graag geholpen, maar ik wil geen enkel risico meer lopen met geld in voetbalclubs. Het houdt een keer op. Ik vind het jammer", aldus de 78-jarige ondernemer, die eerder al Roda JC en MVV hielp.

Bedrag tussen de 100.000 en 500.000 euro

Hendriks wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat, wel dat het bedrag groter is dan 100.000 euro en kleiner dan 500.000 euro. Hendriks staat vooral bekend als geldschieter van Roda JC, nog altijd zijn favoriete club. Maar ook Fortuna en MVV hielp hij al eerder.

"Ik heb bedrijven in Sittard en sympathie voor Fortuna. Voor alle Limburgse clubs trouwens, als ze maar niet beter worden dan Roda."

Fortuna Sittard wil niets zeggen over de inmenging van Hendriks. De club moet morgen 900.000 euro op tafel kunnen leggen om te overleven. Vandaag was daar al zo'n 800.000 euro van binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl