In 2011 was de verhouding tussen beiden beter. Hier neemt Marine Le Pen het partijleiderschap over van haar vader.
NOS Nieuws

Jean-Marie Le Pen haalt uit naar dochter in open brief

Jean-Marie Le Pen heeft in een open brief hard uitgehaald naar zijn dochter en Marine Le Pen. De voormalige Front National-leider dreigt de strijd aan te gaan met zijn dochter als de koers van de partij niet wordt gewijzigd.

De brief lijkt een nieuw hoofdstuk te vormen in de strijd binnen de familie. Sinds Marine Le Pen in 2011 het partijleiderschap van haar vader overnam, zijn de twee steeds meer met elkaar in onmin geraakt.

In de afgelopen jaren is het Front National een stuk minder radicaal geworden, bijvoorbeeld als het gaat om gezondheidszorg en belastingen. Dit tot teleurstelling van Jean-Marie Le Pen, die juist pleit voor meer ultraconservatieven in de partij.

Holocaust

In september richtte Jean-Marie Le Pen een nieuwe partij op nadat hij uit het Front National was gezet. Hij had geweigerd een reeks aan antisemitische en controversiële uitspraken terug te nemen. Zo zei hij meermaals dat de gaskamers van de holocaust ‘een detail in de geschiedenis’ waren.

In een blogpost op zijn website schrijft de 87-jarige Fransman in eerste instantie nog te streven naar een samenwerking met de partij die hij in 1973 zelf heeft opgericht. “Als dat niet lukt, dan gooien we de handdoek niet in de ring, maar ondernemen we tot onze spijt actie buiten het Front National”, aldus Le Pen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl