NOS Nieuws

Al-Shabaab eist aanslag op vliegtuig Somalië op

Terreurorganisatie al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines vorige week dinsdag. Een zelfmoordterrorist aan boord van het toestel liet toen een bom ontploffen.

De aanslag is volgens de islamitische terreurorganisatie een vergelding voor wat al-Shabaab de misdaden van westerse landen tegen moslims in Somalië noemt.

De explosie sloeg een gat in de romp. Toch lukte het de piloot om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten op het vliegveld van Mogadishu. De terrorist werd bij zijn actie uit het vliegtuig geblazen. Zijn lichaam werd zo'n 40 kilometer ten noorden van het vliegveld gevonden. Twee passagiers raakten gewond.

Turkish Airlines

De terrorist had eigenlijk op een vlucht van Turkish Airlines moeten zitten, maar door slecht weer besloot die luchtvaartmaatschappij niet te vliegen. De 70 passagiers werden omgeboekt naar de Airbus A321 van luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines uit Dubai. Vijftien minuten na het opstijgen liet de zelfmoordterrorist de bom ontploffen.

Al-Shabaab pleegt vaker aanslagen in de regio. In de hoofdstad Mogadishu vielen in januari zeker twintig doden bij een terreuraanslag op een restaurant aan de kust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl