NOS Nieuws

Dodental Duits treinongeluk gestegen naar tien

Tien doden bij treinongeluk in Duitsland

Het dodental van het treinongeluk in Beieren is opgelopen naar tien. Iemand die zwaargewond was geraakt bij het ongeluk, overleed vanmiddag in het ziekenhuis. De politie gaat ervan uit dat een vermiste in het wrak van de twee treinen ook is omgekomen, waarmee het dodental op elf zou komen.

Twee regionale treinen botsten vanochtend vroeg frontaal op elkaar in het zuiden van de deelstaat Beieren. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht op enkelspoor, bij de plaats Bad Aibling. Onderzocht wordt hoe de twee treinen daar tegelijk terecht konden komen.

Beveiligingssysteem

Het baanvak heeft een beveiligingssysteem dat dergelijke ongelukken moet voorkomen. Bij een routinecontrole van het systeem waren vorige week geen gebreken aan het licht gekomen.

De politie heeft meegedeeld dat 18 mensen zwaargewond zijn geraakt en 63 lichtgewond. Het is het ernstigste treinongeluk in Duitsland in de afgelopen vijf jaar en het ernstigste in Beieren in 25 jaar.

Bergingsoperatie

De bergingsoperatie verloopt moeizaam, omdat de wrakstukken voor een deel in een bosachtig gebied boven een riviertje hangen. Talrijke helikopters vervoerden de gewonden naar ziekenhuizen. In de treinen zaten voornamelijk forenzen. In verband met de carnavalsvakantie zaten er geen scholieren in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl