NOS Sport

Trotse tennissters terug in Nederland

Trotse tennissters terug in Nederland

"Het is nog steeds een beetje onwerkelijk. We zeiden ook na de wedstrijd tegen elkaar: waar zit het addertje onder het gras?" Kiki Bertens begrijpt na een paar uur vliegen vanuit Moskou op Schiphol nog steeds niet helemaal hoe Nederland Rusland heeft verslagen in de Fed Cup.

Maar het is ze toch echt gelukt. De sterke Russische ploeg werd in Moskou met 3-1 verslagen en daarmee plaatste Oranje zich voor het eerst sinds 1997 voor de halve finales. Met name Bertens gooide hoge ogen door te winnen van Jekaterina Makarova en Svetlana Koeznetsova.

Op Schiphol werden de teamleden en captain Paul Haarhuis gefeliciteerd met hun prestatie. Haarhuis keek terug op een mooie dag, al had de Russische champagne wel iets rijkelijker mogen vloeien.

"Ik denk dat de Russen weinig rekening hadden gehouden met een overwinning, dus er stond weinig koud voor ons. Maar dat hebben we daarna wel ingehaald."

Sinds hij aan het roer staat, zijn er acht overwinningen rij geboekt. Toch klopt Haarhuis zichzelf niet op de borst. "Ik zal ongetwijfeld iets goed doen, maar de meiden moeten het doen. Weet je wat het is: wij zijn een kampioensteam en Rusland een team met kampioenen. Dat is iets anders."

Het is inmiddels een terugkerend fenomeen bij de Fed Cup-meiden. Als ze voor hun land uitkomen stijgen ze boven zichzelf uit, maar eenmaal terug op de WTA Tour blijven de successen uit. Dat zit ook Haarhuis dwars.

"Ze laten aan mij keer op keer zien met de besten mee te kunnen, maar daarna hebben ze moeite om hun niveau te halen. En dat is jammer." Kan hij ze niet vaker begeleiden dan? "Nee, daar ben ik niet naar op zoek, extra weken op pad. Ik heb nog drie kinderen thuis wonen en die willen een papa hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl