NOS SportAangepast

Bertens bezorgt Oranje sensationele zege in Fed Cup

Fed Cup: winnende punt Bertens tegen Koeznetsova

Kiki Bertens heeft Nederland een sensationele zege in de Fed Cup bezorgd. Ze versloeg in de derde wedstrijd Svetlana Koeznetsova met 6-1, 6-4, waardoor Nederland in de ontmoeting met Rusland op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong is gekomen.

Bertens zette in de openingsgame de toon met twee aces en won haar eerste drie servicegames met gemak. Pas toen ze voor de set mocht serveren haperde haar spel, maar na deuce verzilverde ze haar tweede setpoint.

Bij Koeznetsova liep het totaal niet. Misschien nog vermoeid van haar marathonpartij tegen Richèl Hogenkamp op zaterdag, won ze met moeite nog wel de tweede game, maar daarna werd ze twee keer op rij gebroken.

Vreugde en een beetje ongeloof op het gezicht van Kiki Bertens

Aan het begin van de tweede set liet de Russische zich meer gelden. Ze won haar eigen servicegames redelijk eenvoudig en oefende veel druk uit de games van Bertens, hoewel het geen breekkansen opleverde.

In de zevende game kreeg Bertens wel een breekkans, die ze verzilverde. Ze hield daarna twee keer haar eigen opslag en besliste de wedstrijd op het tweede wedstrijdpunt.

Nederland plaatst zich door de overwinning op Rusland voor de halve finales van het landentoernooi.

Even allemaal lachen voor de foto

Omdat de voorsprong van Nederland niet meer in te halen was, werd het vierde enkelspel geschrapt. Het dubbelspel werd nog wel gespeeld. Daarin waren de Russinnen Darija Kasatkina en Jekaterina Makarova met 6-0, 6-2 te sterk voor Cindy Burger en Arantxa Rus.

Nederland begon de dag met een 2-0 voorsprong. Bertens won zaterdag de openingswedstrijd tegen Jekaterina Makarova (6-3, 6-4 ), waarna Hogenkamp in vier uur won van Koeznetsova (7-6 (4), 5-7, 10-8).

Nederland doet voor het eerst sinds 1998 weer mee in de wereldgroep van de Fed Cup. Rusland is de verliezend finalist van vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl