NOS Voetbal

Botteghin: deed als Bebeto in 1994

Botteghin: deed als Bebeto in 1994

Eric Botteghin kent zijn Braziliaanse klassiekers. De Feyenoord-verdediger vierde zijn winnende goal tegen Roda JC Kerkrade in de KNVB-beker (1-0, na verlenging) door met zijn armen een wiegende beweging te maken, ter ere van zijn in december geboren eerste kind: Rafael.

"Ik wilde iets voor mijn zoon doen en deed hetzelfde als Bebeto in 1994", aldus Botteghin, die daarmee doelde op het juichen van zijn illustere landgenoot in de kwartfinales van het WK 1994 tegen Nederland. "Dit had ik vooraf bedacht, vond ik mooi."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
Van Bronckhorst: dit geeft vertrouwen

"De vreugde is groot", reageerde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst. "We moesten laten zien dat we de beker willen winnen en dat hebben we gedaan. Ik ben trots dat we door zijn."

Van Bronckhorst stuurde zijn team in een 5-3-2-formatie het veld op. Die tactiek leverde weinig kansen op, maar Feyenoord gaf ook weinig weg. "We hebben heel volwassen gespeeld met veel strijd", zei de trainer. "In de eerste 20, 25 minuten speelden we uitstekend en verdienden we een doelpunt."

Na vijf nederlagen in de competitie was de bekerzege extra welkom. "Dit resultaat geeft vertrouwen voor toekomst", aldus Van Bronckhorst. "We moeten hard werken om dit vast te houden en de weg omhoog te vinden, ook in de competitie. Je moet ergens beginnen en dit is een mooi begin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl