Blijdschap bij Dirk Kuijt

Feyenoord wel succesvol in beker

Feyenoord heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk weer reden om te lachen. Dankzij een 1-0 zege (na verlenging) in Kerkrade op Roda JC staan de Rotterdammers in de halve finales van de KNVB-beker.

Om de reeks zeperds een halt toe te roepen, had Feyenoord-trainer Giovanni van Bronkhorst een mannetje extra in de defensie geposteerd. Met zijn 5-3-2-opstelling lukte het hem de aanvallende intenties van de thuisploeg enigszins in te dammen, maar zelf creëerden de Rotterdammers eveneens weinig.

In de eerste helft schoot Eljero Elia in kansrijke positie wild over en niet veel later werd een inzet van Dirk Kuijt gekeerd door keeper Benjamin van Leer. Roda stelde daar een kans voor Ard van Peppen (na een foutje van Rick Karsdorp) tegenover.

Spanning

Ook na de rust waren de hoogtepunten zeer schaars, al bleef de wedstrijd door de alom aanwezige spanning boeien. Roda deed er fysiek een schepje bovenop, wat de Limburgers op twee gele kaarten kwam te staan.

Een verlenging leek onvermijdelijk en dat was het ook. Tot strafschoppen kwam het echter niet. Pal voor het einde van de eerste verlenging sloeg Feyenoord toe uit een corner. Marko Vejinovic kopte door en Eric Botteghin (vorig seizoen bekerwinnaar met Groningen) kopte binnen.

De slotfase leverde nog een paar hachelijke momenten op. Zo nam Rydell Poepon Kenneth Vermeer onder vuur met een vlammende volley. De doelman stond echter paraat, tot opluchting van alles wat Rotterdams was.