Koning Filip op bezoek bij een cultureel centrum in Molenbeek
NOS Nieuws

Koning Filip bezoekt Brusselse probleemwijk Molenbeek

De Belgische koning Filip heeft een bezoek gebracht aan de Brusselse migrantenwijk Molenbeek. De wijk kwam in een kwaad daglicht te staan omdat een aantal verdachten van de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen november uit Molenbeek komen, of daar enige tijd verbleven.

Destijds zei zowel de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, zoals de wijk eigenlijk heet, als de Belgische premier Michel dat de situatie in Molenbeek uit de hand was gelopen. Michel sprak van een "gigantisch probleem".

Positief

Koning Filip wilde met zijn bezoek nu eens de aandacht vestigen op een meer positieve kant van Molenbeek. Zo bezocht hij een opleidingscentrum van een grote supermarktketen en een cultureel centrum.

Filip bij opleidingscentrum supermarktketen

De Belgische koning zorgde voor ophef na de aanslagen in Parijs, toen begin december voor Brussel het hoogste dreigingsniveau gold. Terwijl de Belgen vreesden voor een aanslag, bleek hun koning in een Frans kuuroord zitten, samen met zijn echtgenote.

Volgens premier Michel stond Filip die dagen voortdurend in contact met het kabinet in Brussel. We konden hem alleen niet dwingen terug te komen", voegde hij er destijds aan toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl