Het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt
NOS Nieuws

Miljardenverlies Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft in 2015 een verlies geleden van 6,7 miljard euro. Dat maakte de grootste bank van Duitsland vanavond bekend.

De tegenslag is onder meer het gevolg van de kosten van een reorganisatie en hoge juridische kosten die de bank moet maken. De Deutsche Bank is verwikkeld in fraudezaken over het sjoemelen met rentetarieven en het manipuleren van wisselkoersen.

Libor

Deutsche Bank kreeg in april vorig jaar een boete van 2,2 miljard euro voor manipulatie van het rentetarief Libor. De bank was genoodzaakt drastisch te reorganiseren. Het sloot een op de drie filialen en schrapt tot 2018 een kwart van de banen. Ook besloot de bank dat het belang in de Duitse Postbank wordt afgebouwd.

De Libor-manipulatie is niet het enige schandaal waar de financiële reus bij betrokken is. Deutsche Bank zou hebben gefraudeerd met de handel in CO2-emissierechten en Russische klanten zouden via de bank 6 miljard euro hebben witgewassen. De bank kreeg veel kritiek, en de topmannen van de bank stapten in juni op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl