Anshu Jain (links) en Jürgen Fitschen treden terug als topmannen
NOS Nieuws

Topmannen Deutsche Bank vertrekken

Deutsche Bank heeft het vertrek van hun twee topmannen aangekondigd. Dat komt als een verrassing, want vorige maand zeiden de twee bestuursvoorzitters Anshu Jain en Jürgen Fitschen nog dat ze niet zullen vertrekken. Hun termijn als bestuursvoorzittersduo zou eigenlijk nog bijna twee jaar doorlopen.

De nieuwe topman wordt de Brit John Cryan. Hij begint 1 juli. Deutsche Bank heeft Fitschen gevraagd om tot mei volgend jaar aan te blijven om de overgang te vergemakkelijken. Daarna neemt Cryan het roer alleen over.

De Duitse bank bevindt zich al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf is betrokken bij verschillende schandalen en de grote aandeelhouders uitten kritiek op de tegenvallende resultaten.

Hoge boete

De bank kreeg eind april een hoge boete vanwege het manipuleren van de Libor-rente en moesten oude en huidige topmannen zich verantwoorden in een civiele rechtszaak of ze hebben gelogen in de rechtbank.

En vrijdag nog kwam via persbureau Bloomberg naar buiten dat Deutsche Bank intern onderzoek doet naar een witwaszaak. Russische klanten zouden via de bank 6 miljard dollar hebben witgewassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl