Een rechtbanktekening van de Utrechtse serieverkrachter tijdens een eerdere zitting
NOS Nieuws

'Gerard T. moet worden vrijgesproken'

Advocaat Maarten Krikke wil dat de verdachte in de zaak van de Utrechtse serieverkrachter vrijgesproken wordt. Het Openbaar Ministerie heeft volgens hem grove fouten gemaakt in het onderzoek naar zijn cliënt, Gerard T. Het OM moet daarom volgens Krikke niet-ontvankelijk verklaard worden. Als door de rechter daar geen gehoor aangegeven wordt, dan wil hij vrijspraak voor zijn cliënt.

OM: 'Het waren weerzinwekkende verkrachtingen'

Krikke heeft geen goed woord over de manier waarop het OM heeft gehandeld. Zo zou er onvoldoende bewijs zijn en zou het dna-onderzoek niet deugen. De inzet van een politie-informant noemt de advocaat een 'schending van het recht op een eerlijk proces'. De informant zou volgens Krikke alleen maar zijn ingezet om een bekentenis te ontlokken.

Lokfiets

Daarnaast zegt de advocaat dat de manier waarop T. gepakt is niet deugt. "De lokfiets waarmee ze hem konden oppakken, stond recht voor zijn deur. Het onderzoeksteam voor de serieverkrachtingen kon weten dat de verdachte in Nieuwegein woonde." Krikke heeft gevraagd om de stukken over de inzet van de bewuste lokfiets, maar niet gekregen.

Krikke spreekt ook van een 'ratjetoe' aan signalementen. "Wel een Utrechts accent, geen Utrechts accent. Wel een snor, geen snor. Er zou sprake kunnen zijn van meerdere daders", concludeert hij. De advocaat vindt het daarnaast opvallend dat geen enkel slachtoffer iets heeft gezegd over een vingerkootje dat T. mist.

De 52-jarige Gerard T. uit Nieuwegein staat terecht voor vier verkrachtingen; drie in 1995 en een in 2001. Het OM eist 16 jaar cel zonder tbs tegen de verdachte. De officier van justitie acht alle vier de zaken bewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl