NOS Nieuws

LUMC voert weer alle transplantaties uit

Sinds maandag voert het Leids universiteitsziekenhuis LUMC alle lever-, nier- en alvleeskliertransplantaties weer zelf uit. Het ziekenhuis meldt op zijn website dat er stappen zijn gezet om een eind te maken aan een intern conflict, dat het uitvoeren van complexe operaties in de weg stond.

Vorige week werd bekend dat het ziekenhuis vanwege een ruzie tussen de zeven chirurgen sinds december minder transplantaties deed. Die beslissing was genomen door de raad van bestuur. Het LUMC beperkte zich tot ingrepen die door één chirurg konden worden uitgevoerd.

Kwartiermaker

Volgens het LUMC zijn er de afgelopen weken onder meer taken herschikt en is er een ervaren kwartiermaker aangesteld, die het team van chirurgen gaat begeleiden. De raad van bestuur zegt dat daardoor de veiligheid van de patiënten weer kan worden gegarandeerd.

Als gevolg van de tijdelijke beperking heeft het LUMC één operatie moeten schrappen, omdat daar twee chirurgen voor nodig waren. Die operatie is daarom uitgevoerd door het Erasmus MC in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl