CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt
NOS Nieuws

CDA en D66 blij met excuses Van der Steur, maar nog niet tevreden

CDA en D66 reageren gereserveerd op de excuses die minister Van der Steur heeft gemaakt aan anatoom Maat. CDA-Kamerlid Omtzigt en zijn D66-collega Sjoerdsma, die steeds zeer kritisch zijn geweest over de gang van zaken, zijn blij met de excuses, maar benadrukken dat er nog steeds vragen over blijven.

Omtzigt voegt eraan toe ook blij te zijn dat Maat dit als voldoende eerherstel heeft ervaren en Sjoerdsma noemt de excuses "nodig en belangrijk voor iemand die door het slijk is gehaald".

Gele kaart

De CDA'er noemt het pijnlijk dat Van der Steur "nog steeds niet wil toegeven dat hij een relaas dat hij aan de Tweede Kamer had beloofd niet heeft gelezen". Het gaat dan om een relaas van de politie dat Van der Steur in eerste instantie niet naar de Kamer wilde sturen.

Sjoerdsma vindt dat de minister de Kamer en het publiek niet adequaat heeft geïnformeerd en dat hij Maat heeft ontslagen zonder de feiten te kennen.

D66 benadrukt dat de minister eerder 'een gele kaart' heeft gekregen in de affaire-Volkert van der Graaf en dat een groot deel van de oppositie een motie van afkeuring steunde in het debat over de Teevendeal.

Minister Van der Steur maakt excuses

Overigens geeft ook VVD-Kamerlid Ten Broeke toe dat zijn eerste reactie op de lezing van Maat op onvoldoende kennis was gebaseerd en op emotie bij nabestaanden van de ramp met MH17.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl