NOS Nieuws

The Revenant favoriet bij komende Oscar-uitreiking

In Hollywood is de film The Revenant het vaakst genomineerd voor een Oscar: twaalf keer. In de western, ook genomineerd voor beste film, spelen Tom Hardy en Leonardo DiCaprio een hoofdrol.

The Revenant was eerder deze week al de grote winnaar bij de Golden Globes. De film gaat over het harde leven van de Amerikaanse pelsjager Hugh Glass in het begin van de negentiende eeuw. Hij wordt ernstig toegetakeld door een grizzlybeer.

Naast The Revenant zijn Mad Max: Fury Road en The Martian grote kanshebbers. Mad Max is genomineerd in tien categorieën, The Martian in zeven. Ook deze twee films maken kans op de meeste felbegeerde Oscar, die voor beste film. Ook The Big Short, Bridge of Spies, Brooklyn, Room en Spotlight zijn genomineerd in deze categorie.

Beste acteur en actrice

Matt Damon (The Martian) en Leonardo DiCaprio (The Revenant) maken kans op het beeldje voor beste acteur. De andere genomineerden in die categorie zijn Michael Fassbender (Steve Jobs), Bryan Cranston (Trumbo) en Eddie Redmayne (The Danish Girl).

Cate Blanchett (Carol), Brie Larson (Room), Jennifer Lawrence (Joy), Charlotte Rampling (45 Years) en Saoirse Ronan (Brooklyn) zijn genomineerd in de categorie beste actrice.

De 88ste Oscar-uitreiking wordt gehouden op 28 februari in Hollywood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl