NOS Nieuws

The Revenant grote winnaar bij Golden Globes

  • EPA
    Alejandro G. Inarritu en Leonardo DiCaprio
  • EPA
    Sylvester Stallone wordt vergezeld door zijn vrouw en dochters
  • EPA
    Lady Gaga is een van de gelukkige winnaars
  • EPA
    Kate Winslet wint in de categorie beste vrouwelijke bijrol

The Revenant heeft de Golden Globe gewonnen voor beste dramafilm. De film sleepte nog twee prijzen in de wacht: hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio werd verkozen tot beste acteur en de prijs voor beste regisseur ging naar Alejandro González Iñárritu.

De Golden Globes worden jaarlijks toegekend door de internationale filmpers in Hollywood. De prijzen worden gezien als graadmeter voor de Oscars, die een maand later worden uitgereikt. Het is de 73ste keer dat de Golden Globes zijn uitgereikt.

In The Revenant speelt DiCaprio een op wraak beluste avonturier. Hij wordt tijdens de jacht aangevallen door een beer; hij overleeft die aanval ternauwernood.

Ook The Martian deed het goed. De sciencefictionfilm won in de categorie beste comedy en hoofdrolspeler Matt Damon werd verkozen tot beste acteur.

Damon speelt in de film de rol van astronaut Mark Watney, die vast komt te zitten op Mars.

Vooraf was er kritiek op de strategie van de filmproducent om de spannende film in de categorie comedy en musical te nomineren. Regisseur Ridley Scott zei dat het optimisme en de humor van Damon cruciaal waren voor de film. Critici zagen het als een strategie om te winnen in een categorie die traditioneel als lichter wordt beschouwd.

Brie Larson kreeg de prijs voor beste actrice in de dramafilm Room, het verhaal van een moeder en haar kind die na jaren van gevangenschap vrij komen. Jennifer Lawrence werd verkozen tot beste comedy-actrice voor haar rol in Joy, waarin ze een uitvindster speelt. Kate Winslet won voor haar dramarol in Steve Jobs.

Lady Gaga won een Golden Globe voor beste actrice in een miniserie. Ze kreeg hem voor haar rol in American Horror Story: Hotel.

Een geëmotioneerde Lady Gaga vertelde het publiek dat ze eigenlijk actrice had willen worden in plaats van zangeres, maar dat haar zangcarrière als eerste van de grond kwam. Het winnen van een Golden Globe noemde ze een van de mooiste momenten in haar leven.

De 69-jarige Sylvester Stallone won de prijs voor beste mannelijke bijrol. Hij speelde bokser Rocky Balbao in de film Creed.

"Ik wil mijn denkbeeldige vriend Rock Balbao bedanken omdat hij de beste vriend is die ik ooit heb gehad", zei Stallone. De laatste keer dat hij was genomineerd voor een Golden Globe was in 1977.

Denzel Washington kreeg de Lifetime Achievement Award, voor zijn hele oeuvre.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl