In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Excuses voor uitlekken asbestrapport Wateringen

De provincie Zuid-Holland gaat de gemeente Westland excuses aanbieden voor het uitlekken van het vernietigende advies van een externe deskundige over het opruimen van asbest in Wateringen.

De gemeente Westland kreeg woensdag veel kritiek over zich heen toen via De Telegraaf een onderzoeksrapport uitlekte over de afwikkeling van een brand in Wateringen. Daarbij kwam een jaar geleden asbest vrij. In het rapport staat dat bewoners in Wateringen 'willens en wetens' en 'nodeloos' zijn blootgesteld aan asbest na de brand.

Betreurt

De provincie 'betreurt' dat het vertrouwelijke stuk openbaar is geworden. Het was 'slechts een onderliggend juridisch concept-advies' dat onderdeel uitmaakt van de bredere afweging' die het provinciebestuur volgende week gaat maken, citeert Omroep West uit een verklaring.

Uit dat stuk blijkt ook dat de gemeente Westland een nieuw plan voor het aanpakken van de resterende asbest aan Zuid-Holland heeft gestuurd. Dat is door de gedeputeerde die erover gaat positief ontvangen. Wel herinnert de verklaring eraan dat het voor de provincie de afgelopen tijd niet duidelijk was hoe de gemeente Westland ervoor gaat zorgen dat de wijk asbestvrij wordt.

Intensief contact

"Om die reden is er de afgelopen dagen intensief contact geweest tussen de gemeente Westland en de provincie Zuid-Holland. Doel daarvan was om te komen tot een intensivering van de huidige aanpak van de asbestproblematiek in de gemeente Westland", valt te lezen in de verklaring.

Advertentie via Ster.nl