Giovanni Guidetti
NOS Sport

Volleybalvrouwen geven in Ankara alleen om 'de box'

Voor de Nederlandse volleybalsters begint maandag in Ankara het olympisch kwalificatietoernooi. Hun eerste 'piekmoment' van dit jaar. Daarom houdt bondscoach Giovanni Guidetti zijn dames gevangen in een 'box'.

"In de box zit alleen het Nederlands team en kwalificatie. Alles eromheen laat ons koud", aldus de Italiaan, die vorig jaar met Nederland tweede werd op het EK.

De scherpe veiligheidsregels rond het evenement? Niet belangrijk, want zit niet in de box... De rel om oud-bondscoach Avital Selinger, wiens assistent Gil Ferrer Cutiño geen vrijaf krijgt voor Oranje? Niet in de box... Een verhit duel met gastland Turkije? Niet in de box...

In Ankara plaatst de nummer één zich rechtstreeks voor Rio. De nummers twee en drie spelen in mei in Japan het tweede olympisch kwalificatietoernooi. Voor de rest gaat de deur dicht.

"We willen ons kans voor Rio in stand houden", zegt Guidetti. "Als we niet eerste worden, maar tweede of derde, blijft die kans heel groot. In sport is niets zeker, maar ik denk dat mijn ploeg in Japan een heel goede kans heeft om zich te plaatsen."

Oranje opent maandag tegen Duitsland en daarna volgen groepduels met Turkije en Kroatië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl