Avital Selinger kon zijn vertrek bij Oranje moeilijk accepteren
NOS Sport

Relletje bij Oranje rond oud-bondscoach Selinger

Giovanni Guidetti, de bondscoach van de Nederlandse volleybaldames, kan bij het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara niet beschikken over zijn belangrijkste assistent, en dat verwijt hij oud-bondscoach Avital Selinger.

Gil Ferrer Cutiño is niet alleen assistent van Guidetti, maar bij Voléro Zürich ook van Selinger. En die club wil hem de komende week, waarin er vanwege het OKT geen clubwedstrijden op het programma staan, geen vrijaf geven om bij Oranje te zijn.

  • ANP
    Giovanni Guidetti
  • ANP
    En zijn assistent Gil Ferrer Cutino

"Het is maar voor vijf dagen. Zelfs dat lukt niet", moppert Guidetti. "Alle acht teams bij dit toernooi hebben mensen met een dubbelfunctie, maar alleen Gil kan hier niet zijn. En dat komt door een Nederlandse coach. Zo jammer."

Selinger is zich van geen kwaad bewust: "Jammer dat ik erop aangewezen wordt. Het is in eerste instantie een besluit van de clubleiding, daar heeft Gil bij zijn komst voor gekozen. Ik gun Nederland het beste."

Ontslag

Selinger was jarenlang bondscoach van de volleybalsters. Hij won met Oranje in 2007 de World Grand Prix en in 2009 Europees zilver. Na een mislukt EK in 2011 werd hij ontslagen door de bond.

"Waarom gaan mensen met mij nu al afrekenen, voor de datum van de eindafrekening?", vroeg hij zich destijds af. "Alles moet nog gebeuren", doelde Selinger op de kleine kans die er nog was om de Spelen van Londen te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl