NOS Nieuws

Cameron noemt situatie in Engeland ongekend

Luchtbeelden overstromingen Noord-Engeland

De Britse premier Cameron heeft toegezegd dat hij meer troepen stuurt naar de overstromingsgebieden in het noorden van Engeland, Wales en Schotland. Cameron had vanochtend spoedoverleg met de meest betrokken ministers in zijn kabinet over de situatie in delen van het land, die hij buitengewoon ernstig noemde.

Ruim 400 politieagenten en militairen helpen bij de evacuatie van mensen in York die aan de oevers van de rivieren Ouse en Foss wonen. Daar komen nog eens 500 militairen bij.

Extra zandzakken

In het overstromingsgebied worden zo'n 3500 huizen bedreigd. Honderden mensen hebben het advies gekregen om zich in veiligheid te brengen. Duizenden huishoudens zitten zonder stroom.

Vooral Yorkshire en Lancashire zijn getroffen. De stad York heeft om 5000 extra zandzakken gevraagd om te voorkomen dat het centrum overstroomt.

Cameron zei dat door de hevige regenval een ongekende situatie is ontstaan. Morgen bezoekt hij de overstromingsgebieden.

Controle waterkeringen

In de regio Manchester zijn de inwoners begonnen met het opruimen van de ravage. Het water is daar weer wat gezakt.

Minister van Milieu Truss zei dat de regering nagaat of de waterkeringen en dijken nog in orde zijn. Die worden volgens haar nu zwaar op de proef gesteld. Ze zei ook dat de hoeveelheid regen die de laatste tijd in Noord-Engeland is gevallen zijn weerga niet kent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl