NOS Nieuws

Ambassadeur Israël in VS koopt kerstcadeautjes in bezette gebieden

De ambassadeur van Israël in Washington koopt de kerstcadeautjes voor zijn relaties dit jaar bij Joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever en de Golanhoogten. Hij protesteert daarmee tegen de internationale boycot van producten uit de gebieden die in 1967 door Israël werden veroverd. Daar staat vaak 'Made in Israel' op, terwijl ze in bezet Palestijns gebied zijn gemaakt.

Ambassadeur Ron Dermer noemt de mensen achter deze boycot fanatici die Israël van de kaart willen vegen. "Helaas krijgen die af en toe gezelschap van dwazen die zo naïef zijn om te geloven dat de boycot vrede tussen Israël en de Palestijnen dichterbij brengt", schrijft hij op Facebook.

Ook schrijft hij dat deze, in zijn ogen, fanatici en dwazen een nieuwe vorm van antisemitisme promoten door de Joodse staat anders te behandelen dan andere staten.

De Israëlische ambassadeur in de VS Ron Dermer

Dermer haalt ook uit naar Europa. Tot ergernis van Israël besloot de Europese Commissie vorige maand dat er producten uit de bezette gebieden een etiket moeten hebben, waarop de consument kan zien dat ze uit bezet gebied komt en niet uit Israël zelf.

"Hoewel er meer dan tweehonderd onopgeloste territoriale geschillen in de wereld zijn, besloot Europa dat alleen de door Joden gemaakte producten geëtiketteerd moeten worden", hoont Dermer.

Wat het volgens hem nog oneerlijker en schandelijker maakt, is dat Israël democratische waarden hoog houdt in de 'donkerste regio op aarde'. Elders in het Midden-Oosten worden vrouwen als vee behandeld, homo's opgehangen, minderheden vernietigd en en christenen onthoofd, schrijft hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl