Op de A2 tussen Maarssen en Vinkeveen geldt nu alleen overdag een maximumsnelheid van 100 km/u
NOS Nieuws

Rechter: 130 op A2 bij Vinkeveen mag

De maximumsnelheid op de A2 tussen Maarssen en Vinkeveen blijft 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur. De bestuursrechter in Utrecht heeft de eis van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen voor een lagere maximumsnelheid verworpen.

De twee gemeenten hadden samen met een wijkcommissie geklaagd tegen het besluit van minister Schultz om de snelheid op de vijfbaansweg tussen 19.00 en 06.00 uur te verhogen. De hogere maximumsnelheid heeft volgens hen nadelige effecten voor het milieu en de leefbaarheid voor omwonenden. Ook zou de nieuwe snelheidslimiet leiden tot verwarring bij automobilisten.

De rechter zegt dat er juridisch geen reden is om de snelheid nu weer te verlagen tot 100 kilometer per uur. De negatieve effecten zijn volgens de rechtbank beperkt en de limiet van 130 past bij Schultz' beleid '130 waar het kan'.

2012

De hogere maximumsnelheid op het 13 kilometer lange wegdeel geldt sinds 2012. Het is het enige stuk van de A2 tussen Amsterdam en Everdingen, onder Utrecht, waar soms harder mag worden gereden.

Tussen Maarssen en Vinkeveen gold aanvankelijk ook een permanente limiet van 100 km/u. Die limiet was afgesproken met Schultz' voorganger Eurlings. De gemeenten voelen zich gepakt door de minister. Ze zeggen dat de tijdwinst op een rit van Amsterdam naar Utrecht maar twee minuten is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl