Schultz: vannacht 130 km op A2

De A2 bij Breukelen»
De A2 bij Breukelen ANP Xtra

Automobilisten kunnen vanaf komende nacht 130 kilometer per uur rijden op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen. Minister Schultz van Haegen schort haar besluit niet op nu de gemeente Stichtse Vecht in hoger beroep gaat.

Het is volgens haar de normale gang van zaken dat een besluit van de minister wordt uitgevoerd. "Een gemeente heeft vervolgens het recht om bezwaar in te dienen."

"Het is nu aan de rechter om te toetsen of mijn besluit terecht is", zegt Schultz. "Zo gaat het eigenlijk altijd. Want je kunt tegen veel dingen in Nederland bezwaar maken en anders zou altijd alles stilliggen."

'Zeer teleurgesteld'

Stichtse Vecht maakte eerder op de dag bekend in beroep te gaan en zegt "zeer teleurgesteld" te zijn dat de minister de beroepsprocedure van zes weken niet afwacht.

Op de vijfbaans-snelweg tussen Vinkeveen en Maarssen geldt nu dag en nacht een limiet van 100 kilometer per uur. Die limiet is afgesproken met oud-minister Eurlings.

Dat Schultz de snelheid 's avonds en 's nachts wil verhogen, staat volgens de gemeente haaks op die afspraak. Het maakt de overheid tot een onbetrouwbare partner, vindt Stichtse Vecht.

Deel deze pagina

Video

Schultz: 130 kilometer op de A2

Automobilisten kunnen vanaf komende nacht 130 kilometer per uur rijden op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen, zegt minister Schultz... van Infrastructuur en Milieu.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 423 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1813 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld

Meer video en audio