Aldo van der Laan was van maart tot en met november 2015 voorzitter van FC Twente
NOS Voetbal

Van der Laan gaat nooit meer iets doen in het voetbal

Aldo van der Laan, de voormalig voorzitter van FC Twente, vindt dat hij veel te optimistisch is geweest over de financiële situatie van de voetbalclub en dat hij eerder had moeten ingrijpen. Dat zegt de oud-voorzitter in een interview met het Financieele Dagblad. Ook zegt hij nooit meer iets in het voetbal te zullen doen.

In het krantenartikel gaat Van der Laan voor het eerst uitvoerig in op de crisis waarin FC Twente verzeild is geraakt. Samen met Joop Munsterman wordt hij in belangrijke mate verantwoordelijk gehouden voor de financiële en sportieve problemen waarmee de club nu kampt.

Van der Laan stapte eind november op bij FC Twente naar aanleiding van een uitgelekt contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports. Twente kreeg vijf miljoen euro in ruil voor de transferrechten van zeven spelers.

'Concurreren met buitenlandse competities'

"Het geld van Doyen was heel hard nodig. Niemand wilde instappen en de situatie was urgent. Ook na deze ervaring ben ik geen principieel tegenstander van spelersfondsen. Je hebt de inbreng van derden hard nodig om te kunnen concurreren met grote buitenlandse competities", zegt Van der Laan in het Financieele Dagblad.

De grootste fout is het gebrekkige toezicht geweest. We hadden geen goede controle op de financiën.

Oud-voorzitter Aldo van der Laan

De samenwerking tussen Twente en Doyen kwam eind november in het nieuws, omdat er sprake zou zijn van invloed van Doyen op het verkoopbeleid van FC Twente. De licentiecommissie van de KNVB startte een onderzoek, omdat dat in strijd is met internationale regels.

"Toen ik nog bij de club werkte, wilde ik niet te veel achterom kijken", vertelt Van der Laan. "We moesten vooruit. Ik wilde de club niet in de steek laten. De grootste fout is het gebrekkige toezicht geweest. We hadden geen goede controle op de financiën. Dat reken ik mezelf ook aan."

Nooit meer voetbal

De oud-voorzitter maakt zich niet zorgen dat hij persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld en hoopt dat als alles is overgewaaid, hij weer naar het stadion kan. "Er zijn maar weinig mensen uit het bedrijfsleven die het voetbal zonder pek en veren verlaten. Ik ga in ieder geval nooit meer iets in het voetbal doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl