NOS Nieuws

Airco voor oververhitte dj's in Glazen Huis

Het is warm voor de tijd van het jaar en ook de dj's van Serious Request hebben daar last van. Het Glazen Huis in Heerlen hoort tot Kerstavond potdicht te blijven. Maar het werd vandaag zo warm dat er even een deur op een kiertje moest om het draaglijk te houden.

De temperatuur in Limburg liep vanmiddag op tot rond de 15 graden. Door die hoge temperatuur en de vele apparatuur in het huis werd het Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering even iets te warm, zoals ook bleek uit een interview met de heren.

'Het was niet te doen achter de dj-set in Glazen Huis'

En dus moest er een oplossing gevonden worden. De deur ging op een kiertje met een rolletje tape ertussen, waarvan nieuwssite 1Limburg een plaatje kon schieten.

Inmiddels is er een airco in het Glazen Huis geplaatst, en is de temperatuur binnen weer tot normale waarden gezakt. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van Serious Request dat er een airco moet worden geplaatst.

Los van de warmte verliep de eerste dag voor de dj's goed in het Glazen Huis. Inmiddels staat de teller van de donaties voor het goede doel al op een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro. Vorig jaar lag de opbrengst na één dag op 1,1 miljoen euro. De dj's zetten zich dit jaar in voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden.

Gisteren werden Verschuuren, Beelen en Rabbering door zanger James Morrison en zangeres Ilse DeLange opgesloten in het Glazen Huis. Het was het startsein voor de jaarlijkse benefietactie van NPO 3FM. Volgende week donderdag, op Kerstavond, wordt de actie afgesloten en mogen de dj's het Glazen Huis weer uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl