Johan Cruijff in september 2015
NOS Voetbal

Cruijff voelt zich verlost van Ajax

Johan Cruijff heeft nuchter gereageerd op het feit dat de algemene ledenvergadering van Ajax unaniem het vertrouwen heeft uitgesproken in de bestuursraad. Daarmee is een einde gekomen aan de periode-Cruijff bij Ajax. "Ik ben nu tenminste verlost van iets waar ik me niet in kan vinden", stelt Cruijff in De Telegraaf.

"Er is nu tenminste duidelijkheid. Bij Ajax gaan ze verder waar ze mee bezig zijn, alleen niet meer onder mijn naam", aldus Cruijff. "Als zoveel zaken anders worden ingevuld dan zoals ik daarover denk, dan moet je de boel gewoon loskoppelen. Dat gaat nu gebeuren en daar kan ik prima mee leven."

Cruijff laat Ajax los, maar betreurt dat er bij de Amsterdammers niet volgens zijn normen en waarden wordt gespeeld. "In mijn visie hoort het middenveld vol en de technische kwaliteit op niveau te zijn. Maar bij dit Ajax is het middenveld leeg en houdt het technisch niet over. En ik kan ook in verdedigend opzicht bepaalde punten noemen, waardoor Ajax zich onnodig uit de Champions League en Europa League heeft gespeeld."

"Voor mij is het voetbal van Barcelona en Bayern München de norm. Een norm die ik ooit zelf heb bepaald. Alleen werd mijn norm niet binnen Ajax gehanteerd. Dan houdt het op", stelt Cruijff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl