Hennie Henrichs staat de pers te woord
NOS Voetbal

Bestuursraad Ajax blijft, einde tijdperk Cruijff nabij

De bestuursraad van Ajax blijft zitten. Alle 324 aanwezigen bij de algemene ledenvergadering van de club hebben het vertrouwen uitgesproken in voorzitter Hennie Henrichs, Cees Vervoorn, Dick Schoenaker, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof en Ronald Pieloor.

Alle moties tegen de bestuursraad werden verworpen. "De leden hebben unaniem hun vertrouwen in de bestuursraad uitgesproken", zegt voorzitter Henrichs na afloop van de vergadering. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid het einde de periode Johan Cruijff bij Ajax.

"Als dat zo is, dan is dat zo", aldus Henrichs. "Het meest vervelende van vanavond is dat de club heeft verloren."

'Einde Cruijff-revolutie aanstaande'

Cruijff vroeg de leden van Ajax eerder deze week om de bestuursraad naar huis te sturen. In dat geval zou Cruijff weer beschikbaar zijn om aan de slag te gaan bij de Amsterdamse club.

Vorige maand staakte Cruijff zijn werkzaamheden bij Ajax, omdat Wim Jonk werd weggestuurd. Henrichs sprak de hoop uit dat Cruijff zich bij Ajax betrokken blijft voelen. "Ik hoop dat hij hier altijd blijft komen", zei hij. "Plan Cruijff blijft ook de leidraad bij Ajax."

Duidelijkheid

Erelid Michael van Praag sprak over een lange, maar goede vergadering. "De meeste leden waren het er over eens dat de problemen met Jonk te lang hebben geduurd", vertelde de huidige voorzitter van de KNVB.

"Maar eerlijk is eerlijk, Henrichs heeft namens de bestuursraad een helder en eerlijk verhaal verteld. Er was echt geen twijfel meer hoe het was gegaan. Het was ook democratisch, want Tscheu La Ling heeft ook zijn verhaal mogen doen."

"Er was dus discussie, maar er is uiteindelijk unaniem gestemd. De club kan nu weer verder. Het is ook duidelijk allemaal. We hebben vijf jaar geleden de plannen van Cruijff omarmd en daar gaan we gewoon mee door. Op een geschikt moment ga ik proberen de scherven tussen Cruijff en Ajax te lijmen. Dat zie ik wel als mijn taak."

Het plan-Cruijff: vijf onrustige jaren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl