NOS Nieuws

Koenders: uitspraken president Assad absurd

Koenders: uitspraken Assad absurd

Minister Koenders vindt uitspraken van de Syrische president Assad absurd. Assad noemde het gisteren in Nieuwsuur illegaal als Nederland besluit IS-doelen te bombarderen op Syrisch grondgebied. Volgens Assad is dat tegen het internationaal recht.

Koenders zei dat Assad niet een president is die ons lessen moet leren over het internationaal recht. "Hij gooit vaten bommen op zijn eigen bevolking en is verantwoordelijk voor massamoorden en grote aantallen vluchtelingen."

Volkenrechtelijk mandaat

Ook minister Hennis vindt het hoog tijd dat Assad zelf het internationaal recht naleeft en dat hij de mensenrechten in zijn eigen land respecteert.

Los daarvan bestrijden Koenders en Hennis de redenering van de Syrische president. Volgens Hennis is er wel degelijk een volkenrechtelijk mandaat voor bombardementen op IS-doelen in Syrië.

Koenders wijst erop dat er op allerlei fronten overlegd wordt over de positie van Assad. Volgens Koenders vindt eigenlijk iedereen wel dat er geen echte toekomst is voor Assad en gaat het nu vooral over het moment dat hij moet vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl