Ellen Hoog (uiterst rechts) wordt gefeliciteerd met haar treffer in het duel van Oranje met Zuid-Korea
NOS Sport

Hockeysters winnen laatste groepsduel bij HWL

De Nederlandse hockeysters hebben in Argentinië ook hun laatste groepsduel tijdens de Hockey World League gewonnen. Zuid-Korea werd met 5-2 aan de kant gezet. Gastheer Argentinië wacht in de kwartfinales.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelde nogal slordig, maar was toch sterker dan Zuid-Korea. Voor rust kwamen beide teams nog wel tot aardige aanvallende acties.

Nederland verslaat ook Zuid-Korea bij HWL

In de tweede helft was het balbezit voornamelijk voor Oranje. Speelsters met pijntjes had ze rust gegeven, maar Annan wisselde verder naar hartelust. Hoogtepunt van het duel was de 1-0 van Nederland. Ellen Hoog speelde zich knap vrij op links, gaf strak voor en Lidewij Welten trof doel met een prima tip-in.

Annan niet tevreden

Bondscoach liet halverwege al optekenen dat zij niet tevreden was met het spel van Oranje. "Ik ben niet blij. We spelen niet zo goed als we kunnen en niet zoals we moeten spelen tegen Korea."

In de kwartfinales neemt Oranje het nu op tegen Argentinië. Die wedstrijd is vrijdag om 01.00 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl. Dat is dus de nacht van donderdag op vrijdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl