Kelly Jonker (links) wordt gefeliciteerd door Maartje Krekelaar
NOS Sport

Hockeydames winnen ook tweede duel bij HWL

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede wedstrijd bij de Hockey World League in Rosario gewonnen. Na Duitsland (5-1) werd ook Nieuw-Zeeland verslagen door de ploeg van de nieuwe bondscoach Alyson Annan. Het werd 4-1.

Het klassenverschil tussen de nummers 1 en 4 van de wereld was kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Oranje kwam snel op 1-0 via Caia van Maasakker (strafcorner), maar de Kiwi's maakten gelijk door te profiteren van een foutje van keepster Joyce Sombroek.

Kelly Jonker zorgde voor de 2-1 bij rust, na goed werk van Maartje Krekelaar. Na rust kreeg Nieuw-Zeeland een aantal grote kansen. De goals vielen echter aan de andere kant. Ellen Hoog chipte knap raak en Laurien Leurink maakte de 4-1 met een voorzetje dat door alles en iedereen werd gemist.

Hockeyvrouwen winnen ook van Nieuw-Zeeland

Groepswinnaar?

Oranje sluit dinsdag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Bij een nederlaag kan Nieuw-Zeeland nog naast Nederland en zelfs groepswinnaar worden omdat het doelsaldo doorslaggevend is en niet het onderling resultaat.

Stand Groep A (alle landen gaan naar de kwartfinales)

LandPunten
1.Nederland2-6 (9-2)
2.Nieuw-Zeeland2-3 (4-5)
3.Zuid-Korea2-1 (2-4)
4.Duitsland2-1 (2-6)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl