Slachtoffers van de watersnood in Chennai
NOS Nieuws

Water begint te zakken in Zuid-India: 280 doden

In de Zuid-Indiase miljoenenstad Chennai begint het water enigszins te zakken in de wijken die al dagenlang blank staan. Sinds 24 uur is het droog en schijnt de zon na weken van soms extreem zware moessonregens in Zuidoost-India.

Chennai, het vroegere Madras, is het zwaarst getroffen. Zeker 280 mensen zijn daar door de watersnood omgekomen.

Nog altijd waden de inwoners van Chennai door straten waar het water tot aan de borst reikt. Door de overvloedige regen zijn de twee rivieren die Chennai doorkruisen en enkele nabijgelegen meren buiten hun oevers getreden. Daardoor staan grote delen van de laaggelegen stad onder water.

Opgesloten

Reddingswerkers hebben nog lang niet iedereen kunnen bereiken. Naar schatting 5000 mensen zitten opgesloten in hun huis, hebben vaak dagenlang niet gegeten en wachten op hulp. Het leger heeft voor de watersnoodslachtoffers opvangkampen en gaarkeukens ingericht.

Het overstroomde vliegveld van Chennai

Ook het internationale vliegveld kan niet worden gebruikt omdat het onder water staat. Een militair vliegveld, enkele tientallen kilometers buiten de stad, wordt gebruikt voor hulpverlening en ander vliegverkeer van en naar Chennai.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl