De bestuurder van een fietstaxi waadt door een straat in Chennai
NOS Nieuws

Een miljoen Indiërs in problemen door extreme moesson

Zuid-India kampt met grootschalige overstromingen als gevolg van de zwaarste regenval in honderd jaar. In de deelstaat Tamil Nadu hebben duizenden mensen hun ondergelopen huizen moeten verlaten. Honderden duikers en militairen zijn ingezet om mensen uit de overstroomde gebieden weg te halen.

Volgens de deelstaatautoriteiten zitten in laaggelegen gebieden nog tienduizenden mensen opgesloten in hun huizen, terwijl eromheen het water metershoog staat. In totaal zijn een miljoen mensen direct getroffen door de wateroverlast.

Een deel van het vliegveld van de hoofdstad Chennai staat onder water. Duizenden fabrieken aan de rand van de miljoenenstad blijven dicht, omdat de stroom is uitgevallen door de wateroverlast.

Klimaatverandering

Het regent al weken hevig in Tamil Nadu als gevolg van de jaarlijkse noord-oostelijke moesson , maar in de afgelopen 24 uur is evenveel neerslag naar beneden gekomen als gewoonlijk in de hele maand december. Meteorologen voorspellen dat het nog twee dagen zo zwaar blijft regenen.

De Indiase premier Modi heeft reddingsteams naar Tamil Nadu gestuurd. Net teruggekeerd van de klimaattop in Parijs, wijt hij de extreme neerslag aan de klimaatverandering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl