Andy en Jamie Murray vieren een punt tijdens hun dubbel in de Davis Cup-finale
NOS Sport

Britten op voorsprong in Davis Cup-finale

Groot-Brittannië heeft in de Davis Cup-finale een 2-1 voorsprong op België genomen door het dubbelspel te winnen. Andy en Jamie Murray versloegen David Goffin en Steve Darcis: 6-4, 4-6, 6-3, 6-2.

De broers Murray vormden voor de vierde keer een dubbel in de Davis Cup en elke keer leverde dat winst op voor de nummer zeven op de wereldranglijst in het dubbelspel.

Andy Murray kan de finale zondag beslissen, als hij in het enkelspel opnieuw tegenover Goffin staat. Verliest Murray, dan bepalen Ruben Bemelmans en Kyle Edmund wie de 104de editie van het landentoernooi wint.

Murray-broers zetten Britten op voorsprong in Davis Cup

Nadat de Britten de eerste set gewonnen hadden door een break op de service van Goffin op 5-4, richtten de Belgen zich op. Na opslagverlies van Jamie Murray, serverend de zwakste van de broers, hielden de Belgen stand, waarna Darcis de tweede set op love uitserveerde.

Zeven Belgische breekpunten

In de derde set, die bol van de breaks stond, bogen de Britten een 2-4 achterstand om in winst, waarna in het vierde bedrijf een vroege break volstond. Wel werd het duo in de daaropvolgende game nog zwaar op de proef gesteld, maar de zeven Belgische breakpoints werden stuk voor stuk weggewerkt.

Goffin speelde pas voor de tweede keer een dubbelspelpartij in de Davis Cup. In 2012 leed hij met Ruben Bemelmans de enige nederlaag in het duel met de Britten (4-1) in de Europees/Afrikaanse zone. Destijds waren Colin Flemings en Ross Hutchins de tegenstanders. Darcis was met wisselende partners zeven keer eerder actief was in het landentoernooi. Alleen in 2009 resulteerde dat (samen met Olivier Rochus in het duel met Polen) in een zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl