NOS Sport

Murray trekt stand in Davis Cup-finale gelijk

Belgen en Britten gelijk na één dag Davis Cup-finale

Na de eerste dag van de eindstrijd om de Davis Cup in Gent houden België en Groot-Brittannië elkaar in balans: 1-1. Nadat David Goffin van Kyle Edmund had gewonnen, bracht Andy Murray de Britten op gelijke hoogte door Ruben Bemelmans met 6-3, 6-2, 7-5 te verslaan.

De gretige Bemelmans (ATP-108) viel aan waar het maar kon en produceerde mooie winners, onder meer met lepe dropshots. Murray toonde op belangrijke momenten echter waarom hij de nummer twee van de wereld is.

In de eerste en tweede set verloor Bemelmans zijn eerste servicegame, maar in de derde set hield hij langer stand en nam hij zelfs een 4-2 voorsprong. Murray, die in de vijfde game van de umpire een strafpunt kreeg na een woede-uitbarsting aan het net, had echter geen trek in een vierde set.

De Brit kwam in de spannende derde set terug van 2-4 terug tot 4-4 en overleefde op 4-5 een setpoint. Hij forceerde vervolgens een break op love en serveerde de partij zonder problemen uit. Op zijn eerste matchpoint stelde Murray zijn 26ste overwinning in 28 enkelspelpartijen in de Davis Cup veilig.

Ruben Bemelmans in actie tijdens de Davis Cup-finale tegen Andy Murra

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl