De cast van Soldaat van Oranje
NOS Nieuws

'Soldaat van Oranje' breekt ook bezoekersrecord

De musical Soldaat van Oranje heeft ook het laatste theaterrecord in Nederland gebroken: vanavond werd de 1.863.083ste bezoeker ontvangen. Daarmee breekt de musical het record van Phantom of the Opera uit 1996.

De productie had sinds de 1094ste voorstelling op 31 december 2013 al de meeste voorstellingen op zijn naam staan. Ook dat record was in handen van Phantom of the Opera. Vanavond werd de musical voor de 1701e keer gespeeld.

De bezoeker die het record brak werd in de foyer ontvangen door de producent van de musical. Na de voorstelling ging hij ook nog met zijn gezin op de foto met de cast.

De 1.863.083ste bezoeker met zijn gezin en de cast van de musical

In de musical staat het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema centraal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt hij zich van Leidse student naar adjudant van koningin Wilhelmina.

Uitverkocht

De show draait al vijf jaar in de Theaterhangaar in Katwijk. Inmiddels zijn er al vijf Eriks versleten en maar liefst veertien Wilhelmina's, onder wie Anne-Wil Blankers, Petra Laseur en Olga Zuiderhoek.

Elke voorstelling is tot nu toe uitverkocht. De musical is al meerdere keren verlengd. Soldaat van Oranje is nog zeker tot en met juli 2016 te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl