Barcelona-trainer Luis Enrique op de persconferentie voorafgaand aan het duel met AS Roma
NOS Voetbal

Barça wil weer genieten van Messi

Na de eenvoudige winst (0-4) op Real Madrid in de Spaanse competitie, twijfelt er in Catalonië niemand meer aan: FC Barcelona plaatst zich vanavond voor de volgende ronde van de Champions League. De ploeg van trainer Luis Enrique heeft aan één punt genoeg, thuis tegen AS Roma.

Als er dan nog wordt getwijfeld in Spanje, komt dat door de vraag of sterspeler Lionel Messi vanaf het begin zal meespelen in Camp Nou. De Argentijnse spits maakte zaterdag als invaller zijn rentree na twee maanden blessureleed. Trainer Enrique is positief.

Accu opladen

"Het is mooi voor de ploeg om Messi weer te zien trainen en spelen", aldus de trainer op de persconferentie. "Nu moeten we hem meer speelminuten geven, zodat hij zijn accu weer kan opladen. Dan kan iedereen weer van Leo genieten."

Enrique: Messi moet accu weer opladen

Of Messi vanavond in de basis start, wilde de Spaanse coach niet zeggen. Wel verwacht hij groepswinst van zijn elftal. "Dat is voor ons essentieel. Ik verwacht een lastige wedstrijd, omdat zij een goed resultaat moeten halen. Ik denk dat het een open wedstrijd wordt, heel anders dan in de eerste ontmoeting."

Ik denk dat wij intelligent genoeg zijn om vanavond het hoofd koel te houden.

Barcelona-trainer Luis Enrique over zijn elftal

Barça intelligent genoeg

De heenwedstrijd in Rome eindigde in 1-1, mede dankzij een wereldgoal van Alessandro Florenzi, die de bal vanaf een meter of 50 op prachtige wijze via de verre paal in het doel schoot.

Enrique, die trainer was van AS Roma tussen 2011 en 2012, denkt dat zijn team intelligent genoeg is om vanavond het hoofd koel te houden, met of zonder Messi. "Mensen geven ons vanuit alle hoeken lofzangen, maar we zijn ons heel bewust van het feit dat er pas een derde van het seizoen op zit. Er is nog een lange weg te gaan."

Stand in groep E na vier duels

Positie Club Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona 10 8-2
2. AS Roma 5 10-10
3. Bayer Leverkusen 4 11-10
4. BATE Borisov 3 4-11

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl